Kvalita potravin Made in Česko

 Zdánlivě jednoduchá odpověď skrývá past na "bludičku"!....... 


Made in Česko - tohle by mohlo zajímat každého občana ČR...
Správně. Kvalita našeho jídla je bídná. Jsme to co jíme, jak se praví na webu...a je to tak. Ovšem vše co si dále přečtete podrobte vašemu rozumu. Často jsou tato sdělení prostřednictvím sociálních sítí hoax a manipulace různých skupin proti všemu. Velmi šikovně nastrčené zneklidnění lidí, hlavně prostých (geeky nazývané ovcemi) Ano. Čtěte.
Cituji:
Mochov východně od Prahy byl dlouhá léta považován za místo,odkud k českým hospodyňkám plyne mražená česká zelenina.
Pokud dnes do Mochova zavoláte a budete chtít hovořit s někým, kdo má na starost výrobu, neuspějete. "To musíte volat do Rakouska, výroba se přesunula tam, tady je už jenom obchod", říká do telefonu spojovatelka. A skutečně. Výrobky, které jsou dnes v obchodní síti stále prodávány pod značkou Mochov, respektive Mochovská zelenina, mají na obalu připsáno Made in Austria. Nadnárodní koncern Ardo o přesunu výroby obchodní partnery Informoval v listopadu loňského roku.

Podobných příběhů najdeme celou řadu, psány jsou jak přes kopírák. Během letošního roku zcela ukončil v Česku výrobu i koncern Unilever. V povltavských tukových závodech v Nelahozevsi dostalo výpověď přes šest stovek lidí.

Výsledkem je, že všechny rostlinné tuky, které z Nelahozevsi do českých kuchyní putovaly (Perla, Flora, Rama, Hera) jsou dnes dováženy z jiných evropských závodů. Týdeník Ekonom se zajímal, odkud k nám míří například Hera, Tradiční surovina pro vánoční cukroví. Místem výroby jsou polské Katowice, uvádí mediální zástupce Unileveru Martina Janebová. Z Polska se na český trh dovážejí i některé cukrovinky s logem pražské čokoládové hvězdy Orion, zrozené v roce 1896. Dnes z produkce švýcarského koncernu
Nestlé. Konkrétně Oplatka Delissa.
Fotografie autora Írán - Abyaneh
Tajné informace? U některých firem je cítit, že o tomto tématu se baví jen velmi nerady. Když chtěl týdeník Ekonom do koncernu Tchibo informaci o aktuálním místě výroby kávy Jihlavanka, nejprodávanější
kávy na našem trhu (která se kdysi skutečně pražila v Jihlavě, ale v roce 2005 sevýroba přestěhovala do Vídně), odpověď nedostal. Výrobní závody máme ve více zemích, ale konkrétní místa nesdělujeme, uvedla PR manažerka české pobočky Tchibo Eva Kadlecová.

Na zaslané otázky nereagoval ani švýcarský koncern Hero, který na český trh uvádí dětskou výživu pod tradiční značkou Sunar. Z údajů na obalech lze ale dovodit, že aktuálním místem původu je převážně Velká Británie, u některých produktů Španělsko.
Přitom ještě do roku 1999 se Sunar vyráběl v Zábřehu na Moravě. Zákazníci v supermarketech si těchto přesunů většinou ani nevšimnou, protože na obalech informace o původu chybějí či je zde uvedeno pouze Made in EU.
Navíc řadě spotřebitelů je možná ukradené, kde se co vyrábí.
Jedno by jim to ale být nemělo. ,,Kdo tady jednou bude platit daně, z čeho ten stát bude žít a kde lidi seženou práci,když se všechna výroba přesune pryč?" táže se prezident Potravinářské komory ČR Miroslav Toman.

Z těchto důvodů komora chce, aby se informace o místě Výroby na obalech povinně zveřejňovaly. Klamání spotřebitele? Kdo by neznal televizní reklamu o Pepovi ze středočeských Sedlčan? Plísňový sýr prodávaný pod značkou >Sedlčanský Hermelín< je další ze stálic českých ledniček.
Jaké překvapení na zákazníky asi čeká, když zjistí, že některé šarže pocházejí z Polska. Týdeník Ekonom se opakovaně snažil od zástupců firmy Bongrain získat k celé věci nějaké stanovisko.
Bez úspěchu.
Výrobce přitom nijak neomluví, že polská výroba je výrazně menšinová a dochází k ní jen tehdy, když česká mlékárna kapacitně nestíhá. Alespoň tak zní neoficiální odpověď jednoho z manažerů. V Polsku se dnes ale částečně vyrábí I některé sýry Lučina, další tradiční produkt sedlčanských mlékáren. Skupina Bongrain v tom ale není sama.

Konkurenční Francouzský koncern Bel, který od roku 2000 vlastní Želetavskou sýrárnu na Třebíčsku, používá podobné praktiky. Část tavených sýrů - chlubících se více než stoletou značkou Želetava - vyrábí na Slovensku. Konkrétně v Michalovcích.
České značky z ciziny, to není jen záležitost potravinářského průmyslu.
Například autobaterie Akuma se dnes vyrábějí v Itálii (veškerou výrobu tam z Mladé Boleslavi přesunul italský koncern Fiamm, který Akumu ovládl v roce 1998).

Tužky pod značkou Koh-I-noor vyrábí impérium rodiny Břízových nejen v Česku, ale i v Rusku, Bulharsku a Číně.
Výroba zápalek Solo se ze Sušice přesunula do Indie, elektrospotřebičů ETA zase do Číny. Altruismus nečekejme.

Vraťme se ale k hypotetickému importu škodovek z Číny. Filiálka Volkswagenu v Šanghaji už vyrábí modely Fabia, Octavia a Superb a v roce 2013 přibude I Yeti. Čína je už pro Škodovku největším trhem. Letos by tam mělo být prodáno 180 tisíc vozů. Nynější šéf Škodovky Winfried Vahland v minulých dnech uvedl, že Škodovka bude zvažovat i dovoz levnějších čínských autodílů pro výrobu v Evropě. Kolik už zbývá k tomu, aby se do Evropy vozily celé čínské škodovky, nejen díly? Mzdové náklady mluví jednoznačně ve prospěch čínských dělníků...

UŽ VÍTE PROČ NAŠI OBČANÉ NEMAJÍ PRÁCI ? Konec citace.
Ale pozor, zdánlivě jednoduchá odpověď skrývá past na "bludičku"!

Zdroj: sociální sítě facebook skupina Kvalita potravin

Oblíbené příspěvky co se tady nejvíc čte?

TADY SE DÁ NAJÍT JÍDLO, RECEPTY i OBRÁZKY MENU ŠTÍTKŮ

Zvěřina Co budeme vařit dnes? Vepřové Recepty Domácí kuchyně Myslivecká kuchařka Prostřeno Kuřecí maso Naše kuchyně Hovězí Bramborové speciality Polévky Domácí jídlo Houbové recepty Jahody Rady a tipy Jsme to co jíme Pochoutky z brambor Bašta - fidly! Jíme zdravě Ovoce knedlíky Bramboráčky Fotografie Jak na to Cukroví Jednoduché chutné rychlé recepty Když vaří a servírují chlapi! Kysané zelí Snídaně Tvaroh Uzené maso Vánoční Zdraví Zelenina Kachna Koláč Myslivost Vaříme pro radost Vaříme s přáteli sýr Domácí chleba Guláš Kančí guláš Kotlety Menu Salát Srnčí kýta Těstoviny Zavařování gril vepřová panenka Školní kuchyně Cibule Domácí koláče Fazole Hermelín Kančí kýta Papriky Pečené kuře Ryby Rýže Tatarský biftek Biftek Marinování Mleté maso Na houbách Pečené brambory Rajčata Srnčí guláš Stolování a etiketa Vejce Velikonoce Vepřový steak Večeře bylinky hříbky klobásy Bažant pečený Beef Wellington Dort Halušky Hlíva Houbová omáčka Hovězí svíčková Karbanátek Koblihy Koření Malinový dort Maso směs Meruňky Palačinky Pečivo Pivo Smetana Zázvor Řízek Škvarky Borůvky Buchty Bůček Capensis (mořská štika) Citrony Houbové speciality Hroznové víno Kančí Kančí ragů Koprová omáčka Lovu zdar! Oběd Pečená husa Roláda Roštěná Rychlovka Segedinský guláš Smažený sýr Smetanové brambory s nivou Srnčí hřbet Steak z kuřecího masa Svíčková na smetaně Tlačenka Vajíčka Valentýnské speciality Vdolky Velikonoční beránek Velikonoční sekaná Vepřová plec Vánočka Zelenina dušená Zelňačka karlovarský knedlík Česká snídaně Česnek Šunka Žebírka Banánový desert Bezmasá jídla Boršč Brusinková omáčka Bábovka Celer recepty Chilli Domácí houstičky Francouzské brambory s uzeným Hovězí guláš Hruška Humor Jablka Jablkové řezy Jelení kýta Kančí steaky Krkovička Legrace Limonáda Lívance Maliny Marinovaný králík na zelí Moravský vrabec Olivový olej Olomoucké tvarůžky Omáčka Pizza Poháry Rajská omáčka Recepty na míchané nápoje a koktejly Sekaná bramborová kaše Smažená zelenina Topinky Vajíčka a šunka Vepřová kýta Z listového těsta dančí guláš křenová omáčka nádivka pomazánka Čaj Škvarkové placky Špenát Štrůdl (závin) Štědrý den Švestky Šípková omáčka ke zvěřině Žampiony #Játra na sádle Bažant na slanině Bezinky Bramboračka Bramboračka s uzeninou Bramborové placičky Buchtičky s krémem Coffee Domácí rohlíky Francouzské Confit de canard Hamburger Italská snídaně Jahodový koláč Jelení guláš Jelení medailonky Jelení ragů Játra Játra na slanině Kančí se šípkovou Kuchyně Kvalita potravin Květák Listové šátečky Losos Loupaná hovězí plec Lovecké právo Léto Margarita Maďarský vepřový perkelt s bramborem Mleté biftečky ze zvěřiny Mojito Mozzarela Mrkev Nakládaný hermelín Nápoje O selském hospodářství O tradici Obložený talíř Ocet Okurky Paštika Pečený bažant na divoko Povidla Prevence Racionální strava Rafaelo Risotto Rum Rybíz Růžičková kapusta Salát z pomerančů Sekaná Smažené kuře Srnčí játra Svačina Svijany Sýr naložený s cibulí paprikou a pivem Tvarohový dort Vafle Vepřová krkovice Vepřové nudličky Vepřové výpečky Vepřový kotlet na smetaně Vitaminy Višňové řezy Vosí hnízda Vtipy Vyprávění lesníka Znojemská roštěná Závislost staročeské vepřové zlatá buchta Čaj šípkový Černý bez Čevabčiči Čokoládový dortík Čočka Švestkový koláč Šípky špíz Želatinové #Maggi #Srnčí hřbet #Srnčí játra Alkohol Americké (kanadské) palačinky Ananas BIO Bažant na víně Belgické vafle Blackberry champagne margarita Boeuf Bourguignon Bramboračka nakyselo Bramborka Bramborové placky se sýrem Bramborový guláš Brazilská snídaně Brokolice Buřty na pivu Bábovka jako peříčko Bábovka jogurtová s kokosem Bábovka s čokoládovým pudinkem Báč Camembert Caramelized Apple and Blue Cheese Cibulové kroužky Claudie recepty Cmunda Dančí kýta Divočák Domov Domácí Dršťková Dýňová polévka Easter Eintopf s fazolemi a bramborami Euglena Janae Bradley Facebook Falšování potravin Frankfurstská hovězí Frgále Grilované koleno Gumové ovoce Ham and Eggs Historie Holandský řízek Hot Dog Houskové knedlíky Hovězí plátky na houbách s rýží Hovězí polévka Hovězí roláda Hovězí s rýží dělané na vodě a zahuštěné kuskusem Hořčicová omáčka Hranolky Hrnečkové knedlíky Hrášek Husa Iced tea Italská placka Jablečný ocet Jahodové knedlíky Jahodový koláč s podmáslím Jahodový koláč se zakysanou smetanou Jehněčí Jogurt Jogurt řecký Jogurtové řízky Jáhly Jíška Kančí hřbet na česneku Kančí hřbet s brusinkami Kančí kýta s jalovcem Kančí na rajčatech a cuketě Kančí perkelt Karamelisované-jahody-ořechy-se-zakyskou Katův šleh Kokosové kuličky Koláč s borůvkami a drobenkou Kompot Kosmatice Krůtí pečené stehno Kukuřičné palačinky Kulajda Kuře s nádivkou Kuře s tandoori omáčkou Kuřecí játra Kuřecí křidýlka Kuřecí nugetky Květy Langoše Lečo Libeček Life at Google Linecké Litina Londýn Loupáčky Maggi Marcipán Mazanec Medovec Medové perníčky Meduňka Mexické jídlo Moučník Moře Mořský okoun Máslo Máta Nadváha (vlastně obesita) Nadívaný bažant Nemoci Noky Nákyp z ovesných vloček Nákyp švestkový O vůni šunky z komína Onion Rings Orestované nudličky Ovesné vločky Pagáčky Pampeliškový med Panna cotta Pečená divoká kachna Pečená kotleta Pečený čaj Plzeň 12° Polsko Polévka Gaspacho Pomerančovo smetanovo čokoládový dortík Počasí Pražský flamendr Prejt Proso Pstruh na másle Ptačinec žabinec Punč Pyré Pálení žáhy Pórková omáčka Quick Roebuck Quinoa Rajská a jablečná polévka Rajská na divoko s rýží Rajská polévka Ražniči Recepty a rady Recepty k vaření Refluxní choroba jícnu Remoska Rizoto Rizoto s masem a houbami Rostbeef Roštěnec Ruské vejce Salát Coleslaw Selská omeleta Skewered Strawberry Slepice na paprice Slivovice Slunečnicový chléb Snídaně v Portugalsku Srnčí plátky Srnčí tatarský biftek Sulc Supermarket Telecí Tequila The Eggs Benny Tibetská Tilapie Tipy a návody Tortilly Toskánské vepřové Treska Tvarohové knedlíky Tvaroháčky s jahodami Tvá Jája Těstovinový salát se zeleninou a tuňákem Uzené Uzení naloženého masa Vanilkové Vanilla frozen yogurt with ice cream Velikonoční kynutý věnec Vepřový guláš Videorecepty Vinná klobása Vánoční perníky Vánoční tvaroháč Víno Waldorfský salát Zabijačka Zapečená cibule Zapečený lilek s mletým masem Zapečený sýr rýže se slaninou Zelňáky Zmrzlina Zvěřinová Paštika Zvěřinové biftečky banánový palačinkový dort bavorské vdolečky brusinky a salát Coleslaw dechánek hlavička kančí hřbet s šípkovou omáčkou karamel kefír léčivé rostliny ořechy sekanina sekanka Čína Čínské nudle s kuřecí směsí se zeleninou Řecké Ředkvičkový salát Škubánky Šnečci s tvarohem Špagety Špekáčky Štrůdl s tvarohem šeřík španělský ptáček švestkové knedlíky Žampionová specialita podle Kačky Žloutkové řezy

VYBRANÝ PŘÍSPĚVEK

Hotelová snídaně je barevná a sytá...

Snídaně v hotelu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...