Eintopf s fazolemi a bramborami (iprima.cz) |
Řepkový olej
2 lžíce cibule 1 ks česnek
4 stroužky pikantní klobása 2 nožičky mrkev
6 ks brambory typu B 6 ks mletá sladká paprika majoránka sůl a čerstvě mletý pepř
zeleninový nebo hovězí vývar 500 ml
sterilované fazole 1 plechovka
hladkolistá petrželka na ozdobu
Postup:
1 Na oleji orestujte na větší kousky nasekanou cibuli a česnek. Přidejte kolečka klobásy i oloupané mrkve a větší kousky brambor. Krátce orestujte, zasypte sladkou paprikou (může být i uzená), majoránkou, dochuťte solí a pepřem a zalijte vývarem. Duste asi 20 minut.
2 Potom přidejte slité fazole a povařte ještě 2 minuty. Odstavte a ozdobte nasekanou petrželkou.
3 Eintopf se nebojte průběžně podlévat vývarem. Brambory se tak budou dusit a rychleji změknou. Zároveň omáčku díky škrobu zahustí a nebudete potřebovat mouku.
Zdroj: fresh.iprima.cz