Panna cotta s teplým rozvarem z lesního ovoce |
Ingredience 6 porcí 1 l smetany
6 plátků želatiny
6 lžic cukru krupice
6 lžic cukru
2 lžíce vody
2 lžíce smetany
Postup Do kastrolu vlijeme smetanu s cukrem a mícháme do té doby, než se cukr rozpustí. Želatinu namočíme do vody, necháme okapat a přidáme do kastrolu, necháme ji zcela rozpustit. Smetana se nesmí vařit, udržujeme asi na 80 stupních. Směs nalijeme do formy a necháme v lednici alespoň 6 hodin odležet.
Karamel:Cukr a vodu smícháme v kastrole, jakmile se cukr rozpustí a směs začne vřít, přilijeme smetanu a vyšleháme do hnědého táhlého karamelu. Ztuhlou Panna cottu podáváme politou karamelem.