Jelení ragů |
Ingredience:
800 g jeleního plecka bez kosti,
1/2 lžičky pepře, 2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce oleje, 150 g cibule, 3/8 l červeného vína, 1 bobkový list, 2 hřebíčky, 6 celých pepřů, 150 g zakysané smetany,
1 lžička sladké papriky, sůl, pepř
Příprava:
Maso nakrájíme na třícentimetrové kostky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Olej silně rozpálíme, masové kostky necháme ze všech stran osmahnout. Cibuli krátce restujeme s masem, přidáme červené víno a koření. Ragú dusíme přikryté při mírné teplotě, dokud maso nezměkne.
Po změknutí maso vyndáme, šťávu zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku a sladkou papriku.
Necháme povařit, pak přecedíme a hotovou omáčku dochutíme solí a pepřem. Maso zahřejeme v omáčce ale nevaříme.
Před podáváním necháme ještě 5 minut odležet.
#Jelení ragů, Zvěřina, Myslivecká kuchařka, Co budeme vařit dnes?, Domácí kuchyně, Jak na to, knedlíky, Naše kuchyně, Rady a tipy, Recepty,