Maso nakrájíme na plátky ... |
Ingredience:
800 g kančí kýty, 50 g slaniny,
1 cibule, 3 lžíce sádla,
2 lžíce hladké mouky,
5 stroužků česneku, jalovec, pepř, sůl
Příprava:
Očištěnou kančí kýtu prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem a necháme odležet. Na sádle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme utřený česnek, podlijeme vodou, přidáme kančí kýtu a v troubě upečeme doměkka. Během pečení maso podléváme a několikrát obrátíme. Měkkou kýtu vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a provaříme.
Maso nakrájíme na plátky, přeléváme šťávou a podušenou cibulí s česnekem.
Doporučená příloha: brambory nebo bramborové knedlíky
#Kančí kýta s jalovcem, Kančí kýta, Co budeme vařit dnes?, Myslivecká kuchařka.