Zvěřinová kuchyně - divočák. Kančí kýta na smetaně a recept jak na to! Jsme to co jíme, Kančí kýta, Smetana, Zvěřina

Kančí kýta na smetaně variace s knedlíkem
přizdobíme citronem a šlehačkou...

Kančí kýta na smetaně


½ kg kančí kýty

100 g špeku
divoké koření
sůl, pepř
1 smetana
hladká mouka na zahuštění
1 citron
150 g másla
3 cibule
1 šlehačka

Kančí kýtu prošpikujeme špekem, dáme do hrnce, přidáme koření a nakrájenou cibuli a zalijeme rozpuštěným máslem. Necháme v chladnu 1 až 2 dny uležet. Pak maso vytáhneme a orestujeme na prudkém ohni. Následně je dáme péct do trouby na hodinu a půl až dvě.

Když je maso měkké, vytáhneme je z pekáče a výpek s kořením přepasírujeme do hrnce. Přidáme vodu a zahustíme smetanou s moukou. Podle chuti dokořeníme.

Podáváme s knedlíkem a přizdobíme citronem a šlehačkou pro zjemnění chuti.

Lovu zdar!
Dobrou chuť!

#Jsme to co jíme, Kančí kýta, Smetana, Zvěřina