Cibule je nepostradatelná

Cibule v řádku
Cibule v kuchyni

Cibule je zelenina, která je jednak nepostradatelná v naší kuchyni, ale také je velmi důležitá pro naše zdraví.
Pomáhá snižovat cholesterol
Snižuje vysoký krevní tlak
Snižuje krevní cukr neboli glykémii
Napomáhá správnému trávení
Cibule a co obsahuje?

Nejznámější a nejvýznamnější látkou v cibuli je alicin, který má antibiotické účinky.
Cibule obsahuje velké množství vitamínů, především vitamín B, vitamín C a také karotenoidy.
Minerály: fosfor, zinek, železo, síra, vápník, hořčík, draslík, sodík, měď a jód.
Cibule také obsahuje velké množství kyseliny listové, která je velmi důležitá pro početí a také těhotenství

Cibule prevence proti nemocem

Cibule působí především preventivně proti onemocnění dýchacích cest, zejména proti kašli, rýmě, nachlazení, zahlenění, chřipce a angíně.

Pokud cítíte nachlazení nebo na vás jde nemoc, tak je vhodné jíst cibuli a další dát do pokoje, má dezinfekční účinky a nachytá na sebe všechny bakterie.