Houbová omáčka (jednoduchá příprava)

Křemenáče

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

houby,
cibule,
 250 ml smetany (podle množství hub),
trocha másla,
drcený kmín,
 pepř, sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Houby očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli klidně nahrubo
2. Cibuli podusíme na másle, až začne hezky vonět
Hřib borový
3. Přihodíme houby, orestujeme a dusíme – pokud by se přichytávaly, trochu podlejeme vodou
4. Až jsou houby měkké (ideálně na skus), zalijeme smetanou
5. Osolíme, okmínujeme a opepříme
6. Pár minut provaříme
7. Podáváme s houskovým knedlíkem.


Pro ty, co houby vcelku nemusí, tak houby podusím trochu déle a nakonec vše rozmixuji.

Dobrou chuť!