Kančí guláš s rumem a červeným vínem. Kančí guláš, Myslivecká kuchařka, Myslivost, Recepty, Rum, Víno, Zvěřina

Pravý český kančí gulášek s rumem a červeným vínem

   Je nastříleno...staženo a naloženo...


prasátka už zase běhají sem a tam -  a potřebují potravu. No nekrmte je... prásk a už leží a bude gulášek podle receptu s rumem! 

Ingredience pro přípravu jídla

1 kg kančího masa (nejlépe plec)
5 lžic másla
3 velké cibule
300 g slaniny
0,5 l červeného vína
2 lžíce mouky
0,05 l rumu
vývar
sůl, pepř, kmín
-
U zvěřiny vždy záleží na úpravě masa, aby bylo pěkně měkké.

Nejdříve osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli na másle. Potom na ni přiložíme na proužky nebo na malé kousky nakrájenou slaninu a na kostky nakrájené kančí maso.

Vše podle chuti okořeníme solí, pepřem a drceným kmínem. Zalijeme rumem a vínem a dusíme, dokud maso nezměkne. Jakmile se nám voda vyvaří, podléváme vývarem z masoxu. Nakonec zahustíme jíškou a provaříme. Guláš můžeme nechat pod pokličkou dojít.

Nejvhodnější přílohou je bramborový knedlík.

Lesu a lovu zdar  a dobrou chuť !