Domácí houstičky ještě teplé s máslem které se rozplývá...

 To je kvalita domácího pečení
i výtečný chuťový zážitek 

Co k tomu napsat víc?


Na pohled dobře pečené domácí houstičky jistě z pekáče rychle mizí. Kdo nepeče a chodí jen pro kupované, tento výjimečný zážitek z pochoutky ještě teplých domácích houstiček nezná.
Přicházíte nejen o kvalitu a záruku domácího pečení, ale i o výtečný chuťový zážitek...

30 g droždí
1 špetka soli na houstičku
500 g polohrubá mouka
1/8 l mléko
50 g rostlinný tuk
1 lžička cukru
na ozdobu: hrubá sůl celý kmín
na potření: 1 ks vejce
-
Z části mouky, kvasnic, cukru a části vlažného mléka zaděláme kvásek, který necháme v teple vzejít. Do mísy dáme zbývající mouku, změklý tuk, špetku soli, vzešlý kvásek a zbytek mléka. Vypracujeme tuhé těsto, které necháme cca 30 minut na teplém místě vykynout.

Z vykynutého těsta vyválíme válec. Nařežeme a vyválíme malé válečky, z kterých pleteme houstičky. Upletené pečivo necháme ještě chvíli vykynout na plechu vyloženém pečícím papírem. Houstičky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a hrubou solí.

 Houstičky pečeme ve vyhřáté troubě 10 - 15 minut dozlatova.



Zdroj: Ivana, sociální sítě FB