Srnčí guláš po myslivecku. Srnčí guláš po myslivecku? Srnčí guláš je srnčí guláš a hotovo! Žádný po..... žádné berličky.

Zdeněk Pohlreich při vaření

Srnčí guláš po myslivecku


Zvěřina:
Odleželé srnčí plecko


Postup:
Na rozpáleném másle usmažíme do červena nakrájenou mrkev, celer, petržel a cibuli. Zalijeme vodou, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a tymián.
Do toho vložíme na kostky nakrájené, odleželé srnčí plecko, které jsme oprali a osolili. Zvěřinu přiklopíme a dusíme na mírném ohni do měkka. Podle potřeby přilijeme do šťávy trochu vřelé vody. Měkké maso vyjmeme, zbývající šťávu zaprášíme 2 lžicemi hladké mouky, zalijeme vývarem z kostí a do hotové přidáme na plátky nakrájené okurky, nakládané hříbky nebo květák.

Dobrou chuť!

Poznámka myslivce:
 Srnčí guláš po myslivecku? Srnčí guláš je srnčí guláš a hotovo! Žádný po..... žádné berličky. Vysoká jakost a chuť srnčího masa nepotřebuje žádný hříbky, okurky a kdoví co ještě.
Maso, koření, cibule. 


Přesně to by řekl Zdeněk Pohlreich...a měl by pravdu. ANO, šéfe.