Rajská omáčka s knedlíkem



Rajská omáčka jako chuťovka hovězí s knedlíkem

Rajská omáčka s knedlíkem


2 ks bobkový list
 8 kuliček celý černý pepř
 1 - 2 ks cibule
 40 g hladká mouka
 5 lžic olej
 1 kostka masox
 1 lžička hořčičné semínko
 40 g máslo
 8 kuliček nové koření
 cukr
4 plechovky rajský protlak (malý)
 1,5 lžíce tymián
 1 kg hovězí maso
 sůl
-
Hovězí maso omyjeme, společně s kostkou masoxu dáme do tlakového hrnce a něco málo přes hodinu ho vaříme doměkka.

Cibuli oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a na oleji restujeme dotmava, nesmíme ji ovšem spálit! Když je cibule hnědá, přidáme protlaky s kořením a asi 5 minut za neustálého míchání vaříme. Takto připravený základ zalijeme vývarem z uvařeného masa.
Vedle si z másla a mouky připravíme tmavou jíšku, kterou vmícháme do omáčky. Necháme asi 15 minut povařit a přes jemné síto přecedíme.

Krémovou rajskou omáčku podle chuti osladíme, osolíme a můžeme podávat. Vynikající je s houskovým knedlíkem.