Zapečené hříbky v anglické slanině s tymiánem a strouhanou nivou

Nejprve si pro hříbky dojdeme do lesa - až dostaneme
hlad doma se dáme do vaření, sušení a pod.
V anglické slanině zapečené hřiby spolu s olivami, nivou a tymiánem


0,3 l sklenice hříbků nebo žampionů ve sladkokyselém nálevu
 300 g libové anglické slaniny 100 g nivy 100 g oliv

 1. Na plátek anglické slaniny položíme houbičky a srolujeme, takto naplníme všechnu slaninu hříbky, nakládáme do pekáče
 2. Posypeme sekanými olivami, tymiánem a strouhanou nivou
 3. V troubě vyhřáté na 200 °C pečeme 10-15 minut, až se slanina a niva začne rozpouštět
 4. Podáváme jako chuťovku k pivu nebo vínu.

Hotové jídlo můžeme zalít smetanou a je to dokonalé...


Houbové recepty v sezóně potěší a jsou jednoduché. Jen suroviny jsou v lese A ty žampiony to není to pravé ořechové dílo...víc radosti je z vlastní cesty do lesa...