Srnčí speciality. Tatarský biftek. Na tatarák z divočiny použijte maso ze srnce nebo jelena; kančí a mufloní se nehodí.

Tatarský biftek srnčí nebo jelení tatarský biftek

Srnčí tatarský biftek

Ingredience
 300 g srnčí svíčkové 3 šalotky 40 ml oleje z vlašských ořechů 1 lžíce malinového octa Sůl Pepř

 Na dokončení:  2 plátky celozrnného fit chleba 1 lžíce oleje Salát frisée

Postup:
  Na tatarák z divočiny použijte maso ze srnce nebo jelena; kančí a mufloní se nehodí.  Maso očistěte, zbavte blanek a nakrájejte na malé kostičky. Nakrájené maso ochuťte velice jemně, abyste nepřebili jeho chuť.

 Použijte sůl, pepř, najemno nakrájenou šalotku, olej z vlašských ořechů a kapku malinového octa.

Doporučený servis:
Na jednu topinku navrstvěte maso a smetanu s jalovcem. Opečené hřiby dejte na druhou topinku. Tatarský biftek doporučujeme podávat s waldorfským salátem.

Waldorfský salát 

 Ingredience
  1 jablko granny smith 50 g celeru Citronová šťáva Cukr 20 g nasekaných vlašských ořechů 2 lžíce majonézy Sůl Pepř
Postup:  Na waldorfský salát nastrouhejte na nudličky jablko a celer. Přidejte majonézu, cukr, citrónovou šťávu, sůl a pepř a vše promíchejte.

Opečené hříbky:  100 g hříbků 50 g másla Sůl Pepř  Postup  Hřiby nakrájejte na plátky a opečte je na másle. Dochuťte je solí a pepřem.

Jalovcová smetana:   Jalovec Zakysaná smetana Sůl Pepř
Postup:  V hmoždíři nadrťte jalovec a vmíchejte ho do zakysané smetany.


Zdroj: Zpracováno podle české televize


#zvěřina #tatarský #biftek #hříbky #jalovec #waldorfský salát