Dršťková polévka z hlívy ústřičné je zdravé jídlo a voní přírodou ne řeznictvím!

Dršťková polévka z hlívy 

Suroviny:

1,25 l vody
300 g hlívy
2 cibule
3 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
2 stroužky česneku
1 kostka masoxu
1 lžička sladké papriky
majoránka
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

V hrnci rozehřejeme lžíci másla, přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme opláchnutou a na kostky nakrájenou hlívu, přilijeme litr vody, osolíme a vaříme do měkka. V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, zaprášíme moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Vmícháme do ní mletou papriku, zalijeme ji zbylou studenou vodou, dobře rozmícháme a nalijeme do polévky.
 Přidáme rozdrobenou masoxovou kostku a polévku ještě za stálého míchání povaříme. Pak ji dochutíme pepřem a zcela na závěr do polévky vmícháme jemně utřený česnek a majoránku.

 Podáváme s dobrým čerstvým chlebem.