Jahodovo-jogurtová zmrzlina. Zmrzlinu ozdobíme šlehačkou a kousky jahod. To zvládnete i doma!

Jahodovo jogurtová zmrzlina
Jahodovo-jogurtová zmrzlina 

Na čtyři porce budeme potřebovat čtyřicet deka čerstvých jahod, čtyřicet pět deka plnotučného bílého jogurtu, jednu lžíci vanilkového cukru a půl kila šlehačky.
 Jahody omyjeme, pokrájíme na čtvrtky a vmícháme do jogurtu s vanilkovým cukrem. Ušleháme šlehačku a promícháme ji s jogurtovo-jahodovým krémem.

Hmotou naplníme misky vypláchnuté studenou vodou a na pět hodin je vložíme do mrazáku. Zmrzlou hmotu snadno vyklopíme, když misku na chvilku ponoříme do teplé vody. Vyklopenou zmrzlinu ozdobíme šlehačkou a kousky jahod. 


Recept Eliška Křížovská

Zdroj: rozhlas.cz