Žebírka jako medová s pečeným bramborem a omáčkou

Pečené žebírka - ilustrační obrázek z vaření 

Žebírka jako medová s pečeným bramborem

Ingredience:

Kilo žebírek
marináda:
200 ml černého piva
lžíce medu
3 lžíce worcestru
1 lžíce dijonské hořčice
4 stroužky česneku
drcený kmín sůl pepř
uzená paprika
uzená sůl



na brambory:
malé brambůrky
šalotky slanina hrubá sůl
drcený pepř
rozmarýn
oliv. olej


na omáčku:
konzerva krájených rajčat v tomatě
3 lžíce hnědého cukru
lžíce balsamika 1 cibule
4 stroužky česneku
pár semínek z čilli papričky
cider sůl a pepř
worcester


Postup přípravy menu:
Nejprve si den předem naložíme žebírka. Smícháme všechny ingredience na marinádu a namočíme do ní prosolené uzenou solí žebírka. Druhý den si připravíme alobal a každou porci zabalíme. Naskládáme do pekáčku a pečeme při 180°C hodinku. Pak vyndáme z trouby a rozbalíme balíčky. Upravíme na pekáčku tak, aby nepřečníval alobal a mírně podlijeme marinádou, která nám zbyla a přidáme pár větviček rozmarýnu.

Pečeme odkryté půl hodinky a otočíme. Průběžně poléváme výpekem a po půl hodince zase otočíme. Po upečení vyndáme. V průběhu pečení si mezitím předvaříme malé brambory v osolené vodě a uděláme mističky z alobalu, kam dáme pokrájenou slaninu, šalotku, brambory, pokapeme oliv. olejem a vše osolíme a opepříme.

Zapečeme do zlatova.

Na omáčku si dáme do mixovací nádoby rajčata, přidáme ostatní ingredience a rozmixujeme. Přendáme do kastrůlku a přidáme asi 2 deci cidru. Provaříme do zhoustnutí.

Zdroj: sociální sítě