JAK VAŘÍ NATALIE Špízy, rýže, hranolky, cibulový sosík z výpeku

Špízy, rýže, hranolky, cibulový sosík z výpeku
PRO INSPIRACI...OBRÁZEK


Ingredience

2 ks  paprika  2 ks  velká cibule  30 dkg
 kuřecí játra  20 dkg
špek  3 ks  vykostěné kuřecí stehno  20 dkg
anglická slanina  podle chuti
   mletý pepř     sůl     grilovací koření  podle potřeby
    voda nebo slabý vývar na podlití 

Postup přípravy

Kuřecí stehna vykostíme a společně s játry nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Špek i slaninu nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli na měsíčky, papriku na kolečka nebo kostky. Pár kousků špeku si odložíme.   Špejle nařízneme do špičky, aby se nám jednotlivé suroviny lépe napichovaly. Střídavě napichujeme maso, cibuli, slaninu, papriku a špek. Osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Vyjde to na 5 - 6 špízů. 

V hlubší pánvi rozehřejeme odložený špek, počkáme, až pustí tuk. Vložíme špízy a zprudka orestujeme. Podlijeme trochou vody nebo slabého vývaru a pod pokličkou za občasného obracení podusíme doměkka.   Kuřecí špíz s cibulí chutná dobře s hranolky a tatarkou, někomu ale postačí i krajíc chleba.


DOBROU CHUŤ!


Špízy, rýže, hranolky, cibulový sosík z výpeku