Kančí medailonky se švestkovým přelivem, bramborové dukátky na tymiánu pečené v troubě

Kančí medailonky se švestkovým přelivem

Maso dobře očistíme. Slaninu nakrájíme na špalíčky a maso jimi prošpikujeme.


800 g kančí kýty  100 g špeku  sůl  1 cibule  2 stroužky česneku
  2 větvičky tymiánu  1 větvička rozmarýnu  5 kuliček jalovce  200 ml vína  sůl  

Na omáčku:  50 g másla  1 malá cibule  100 ml vína  50 g švestkových povidel  mletý černý pepř  kousek celé skořice  1 hvězdička badyánu  60 g sušených švestek

 Převážeme ho potravinářským provázkem, osolíme a vložíme do mísy.

Obložíme ho rozebranou cibulí, plátky česneku, posypeme tymiánem, rozmarýnem a roztlučeným jalovcem a pokapeme červeným vínem. Přikryjeme ho fólií a necháme do druhého dne v chladu marinovat.

 2. Maso i s kořením a nálevem vložíme do pekáče a pečeme při 180 °C asi 45 minut doměkka. 

3. V kastrůlku rozpálíme máslo a přisypeme na kostičky nakrájenou cibuli. Necháme ji zesklovatět, přilijeme víno a svaříme. Podle potřeby přilijeme vodu, přivedeme k varu a vmícháme povidla.

Ochutíme pepřem, skořicí a badyánem a pomalu vaříme, až se omáčka svaří na polovinu. Pak ji přecedíme, vložíme do ní sušené švestky, dochutíme solí a ještě povaříme. Omáčku podáváme ke kančí kýtě