Kuřecí steak prošpikujeme sušeným rajčetem, jemně osolíme a zprudka opečeme na pánvičce ze všech stran...

Plněný kuřecí řízek plněný olomouckými tvarůžky pro ilustraci
Kuřecí steak plněný sušenými rajčaty s rokfórovou omáčkou

suroviny pro 2 osoby:
400 g kuřecích prsou
4 ks sušených rajčat nakládaných v oleji
olej
100 g nivy
2 dcl smetany
jíška a sůl, dle potřeby

Z kuřecích prsou vytvoříme 4 válečky ve tvaru slzy, které prošpikujeme sušeným rajčetem, jemně osolíme a zprudka opečeme na pánvičce ze všech stran, pak je trochu podlijeme vodou a necháme dopéct v troubě.
Mezi tím si připravíme omáčku. Na pánvičce necháme rozehřát 3 lžíce oleje, na který přidáme nivu. Až se niva rozpustí, přilijeme smetanu a dle potřeby zahustíme jíškou. Jako přílohu doporučujeme hranolky nebo grilovanou zeleninu.

Poznámka: zdá se to akrobacie se surovinou ale je to jednoduché i s prošpikováním a chutné
Na obrázku je variace s olomouckými tvarůžky!

Zdroj: net a google.cz