Kuřecí steak s arašídovou krustou pečenými bramborami a zeleninou.

Mňam, kuřecí steak -  pochoutka a s burákama to tedy chutná....
Kuřecí steak s arašídovou krustou, pečenými bramborami a zeleninou

Suroviny:
4 kuřecí prsa
sůl
bílý pepř
chilli
olej na opečení masa

na krustu:
100 g burských oříšků (arašídů)
5 lžic strouhanky
1 vejce
1 lžíce medu
pažitka
kari
sůl
bílý pepř

Postup:
Kuřecí prsa rozpůlíme a zlehka naklepeme. Osolíme, opepříme a pro dospělé přidáme i trochu chilli. Na oleji je krátce opečeme z obou stran, položíme na plech vyložený papírem na pečení a navrstvíme na ně krustu, kterou připravíme z mletých burských oříšků, strouhanky, kari, špetky pepře a soli, čerstvé pažitky, žloutku, medu a vyšlehaného bílku. Dáme do trouby zapéct shora na 180 stupňů asi 10 minut a podáváme nejlépe s pečenými bramborami.

A pokud talíř doplníme ještě na másle orestovanou zeleninou, bude výsledný obrázek dokonalý.

 Burské oříšky můžete nahradit vlašskými či lískovými ořechy.

Dobrou chuť!


Zdroj: ceskatelevize.cz