Belgické vafle

Recept na nízkotučné belgické vafle

BELGICKÉ VAFLE


100g sójové mouky
1 lžíce prášku na pečení
3 lžičky cukru nebo náhradního sladidla
1 lžička soli
60ml šlehačky
3 vejce
1 lžička vanilinového extraktu
60ml studené vody

Doba 45 min. Celkem 8 porcí

Příprava:

Zahřejeme vaflovač nebo zavírací toustovač.
Smícháme mouku, prášek na pečení, cukr a sůl.
Do směsi přidáme šlehačku, vejce, vanilkový extrakt a studenou vodu.
Pokud je těsto příliš tuhé, přidávejte po lžičce vody, dokud těsto nebude tak akorát jemné.
Umístěte asi tři lžíce těsta do středu vaflovače.
Pečte do zlatova a opakujte se zbylým těstem.

Tip na obměnu: 
Toto je recept na nízkotučné belgické vafle, které jsou tenčí než obyčejné vafle.

Místo sójové mouky můžete použít hladkou. 

Dobré pochutnání na specialitě třeba s ovocem (jahodami a pod.) přeji!