Tvaroháčky se šlehačkou a jahodami

Šneci a třeba s tvarohem to je ilustrační volba, pokud
není původní obrázek nastoupí fantazie
Tvaroh mouka vejce šlehačka jahody


Původní recept přípravy tvaroháčků
Doba přípravy: 10 min

Typ přípravy: Vaření

Suroviny:
 
Cukr - podle zralosti jahod
hrubá mouka - 7 lžic
jahody - čerstvé
šlehačka -
sůl - špetka
vanička měkkého tvarohu - 250 g
vejce - 1
lžičku másla

Smícháme tvaroh, vejce, mouku a sůl a lžičku másla.
Dvěma polévkovými lžícemi tvoříme noky a vkládáme je do vařící osolené vody.
Uvařené jsou asi za 5 minut. (Když vyplavou, tak asi ještě minutu nechat povařit.)
Podáváme s rozmačkanými nebo pokrájenými jahodami, sladíme cukrem (moučkovým) a zdobíme šlehačkou.

Tip: obměna - rozvařené borůvky, lžička másla, lžičku vanilkového pudinku

Rychlé a dobré! Zdravé!