Zvěřinová kuchařka. Srnčí Menu Guláš srnčí Quick roebuck

Menu Quick Roebuck
Srnčí guláš Quick Roebuck Srnec

Ingredience:

500 g srnčí kýty
4 lžíce oleje
sůl
mletá sladká paprika
mletý pepř
2 lžíce másla
2 cibule
60 g hříbků (žampiónů)
2 lžíce rajčatového protlaku
8 lžic vývaru z kostí nebo vody

Příprava:

Odblaněnou srnčí kýtu nakrájíme přes vlákna na hranolky, pokapeme lžící oleje a necháme v chladničce dva dny nakřehnout. Před přípravou ji osolíme, okořeníme a prudce osmahneme na rozehřátém oleji a másle. Pak přidáme na nudličky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené hříbky (žampióny), osmažíme, vmícháme rajčatový protlak, smažíme ještě minutu, zalijeme vývarem nebo vodou, povaříme další minutu a hned podáváme s opečenými brambory.
Též čerstvý dobře propečený chléb s guláškem znamenitě chutná!

Přílohy: Varianta receptu - Pomalý Srnec je s přílohou knedlíky.

Dobrou chuť !