Kachna s pomerančovou omáčkou

Kachna s pomerančovou omáčkou
Kachní stehna naložíme přes noc v soli a pomerančové kůře, kousek skořice, pepř.


5 kachních stehen
1l kachního (husího) sádla
3–4 pomeranče
4 kachní krky
1 dl červeného vína
1 cibule
1 lžíce rybízové marmelády
1 lžička rajského protlaku
jíška
sůl
skořice
bílý pepř
šalvěj
8–10 brambor
2 vejce
mouka
strouhanka

Postup:
Kachní stehna naložíme přes noc v soli a pomerančové kůře, kousek skořice, pepř. Maso osušíme, zalijeme tukem a připravíme konfit. Z krků, cibule, protlaku, a vína připravíme základní omáčku, kterou nakonec dochutíme šťávou z pomerančů, marmeládou a šalvějí.

Krokety:
Brambory uvaříme, nastrouháme, přidáme mouku a vejce, vytvarujeme krokety, obalíme ve strouhance a osmažíme.

Poznámka: KONFIT  (Confit z francouzského jazyka)  Je způsob zavařování masa ve vlastním tuku.
Používá se často u hus a kachen (konfitovaná stehna), česky se této přípravě říkávalo ‚zavekovat‘. Konfituje se delší dobu a při nižší teplotě; maso se pak uchovává nejlépe v kameninové nádobě, zalité sádlem.

 Vydrží velmi dlouho a má zcela   jedinečnou chuť i konzistenci více podrobností je v článku tady.

Zdroj: iPrima prostřeno, en.wikipedia.org