Domácí pivní sýr podle Ládi Hrušky zalejeme pivem a necháme uzrát (uležet) čtyři až pět dní

Rozpis surovin podle Ladi Hrušky tn.nova.cz
Když pivní sýr, tak napěněné sklenice pivo
Používáme zásadně pozlátkové tvarohy, jsou osvědčené, ty z vaniček neuzrají. Nebudeme v přípravě hledat žádnou vědu. Dvě kostky tvarohu dáme do mísy, osolíme, přidáme kmín, pepř a papriku. Koření s tvarohem je pak třeba důkladně promíchat.

 A nakonec budoucí sýr zalijeme pivem a opět promícháme.
Sýr pak vyklopíme do hlubokého talíře a přikryjeme pokličkou nebo potravinářskou fólií. Sýr necháme čtyři až pět dnů zrát. Výsledek by měl být vrásčitý a narůžovělý sýr. Ten důkladně promícháme vidličkou. Servírujeme nejlépe na tmavý chléb či topinky. 

Dobrou chuť!

Zdroj: sdíleno podle tn.nova.cz