Můžete mi někdo poradit, jak zavařit houby?

Zavařené houby ve sklenicích
Najít houby to je umění i štěstí...ale chutně a dobře zpracovat to umí jen hospodyňky z komunity sociálních sítí. Nepřijdete o vyzkoušené tipy... jsou tady i s komentáři a obrázky.
Internet je přece od toho, aby se informace sdílely. Než kdesi v hlubině netu zapadnou!

Anička:
    Já je hodím do kastrolu, osolím a vydusím (bez omastku) tak, aby byly úplně bez vody. Pak naplním do sklenic a sterilizuji, celkem třikrát, vždy cca 20 minut, hned po naplnění, pak za 24 hod. a naposledy ještě za 48 hodin.

Vydrží dlouho (i přes rok) a používám je stejně jako čerstvé houby (na smaženici, polévky, omáčky, guláš atd)
-
Mařenka:
 
Houby nakládám do sklenic.

Houby omeju, převařím a scedím. Mezitím si připravím lak na houby svařím ( vodu, sůl, ocet, cukr ) podle chuti. Do láku přidám okapané houby a znovu vařím, pak nakládám do suchých horkých sklenic, zavíčkuji otočím vzhůru dnem a už nevařím.

Vydrží několik let ( u nas moc nevydržeji protože to snime )