Bramborák s ohnivým masem. Na čili oleji si orestujeme cibuli a na ní přidáme na nudličky nakrájenou kýtu. Opečeme ze všech stran, osolíme, podlejeme a dusíme skoro do měkka.

Bramborák na fotografii s pálivým masem
a se zeleninovou oblohou

Bramborák s pálivým masem


Suroviny:

Vepřová kýta, cibule, lečo,
 1 feferonka , čili olej, hrášek, kapie, hořčice, kečup.

Na bramborové placky:

Brambory,(množství individuálně, podle počtu strávníků), vajíčko, česnek (dávám na každý brambor 1 stroužek), majoránka, sůl, pepř, kmín, hladká mouka, olej na smažení.

Postup přípravy receptu:


Na čili oleji si orestujeme cibuli a na ní přidáme na nudličky nakrájenou kýtu (může být i plec). Opečeme ze všech stran, osolíme, malinko podlejeme a dusíme skoro do měkka.

Pak přidáme lečo, které trochu zcedíme, ne úplně, pak nadrobno nakrájíme feferonku, přidáme kapii, hrášek. Nakonec zahustíme lžící hořčice a lžící kečupu.
Brambory nastrouháme na jemných nudličkách, přidáme všechny ingredience, zamícháme a smažíme placky, na které pak klademe ohnivé maso.

Zdobíme cibulí, ale kdo má rád, může kolem placek vytvořit zeleninovou oblohu.