Pečené marinované uzené s celerovým salátem

Pečené marinované uzené s celerovým salátem  (Jana Remková)
Marináda na uzené maso:
1 lžička mleté kávy, 1/2 lžičky mletého čili, 1/2 lžičky římského kmínu, 1/2 lžičky uzené papriky-(může být i klasická), 1/2 lžičky medu, 1/2 lžičky soli, 4 lžíce olivového oleje. (na zhruba 200-250g uzeného masa)

 Marinujeme přes noc.

 Celerový salát: 1/2 bulvy celeru, 3 lžíce zakysané smetany Olma, 1-2 lžíce majonézy, 2 lžičky ostré hořčice, 2 lžíce citronové šťávy, sůl, pepř.

Celer nakrájíme na tenoučké nudličky, pokapeme citrónem a přidáme všechny ostatní ingredience. Promícháme, dáme vychladit.

Uzené maso podlijeme trochou vody a upečeme v troubě.