SRNČÍ HŘBET na žampionech. Žampióny nebo jiné houby. #Srnčí hřbet, Na houbách, Myslivecká kuchařka, Vaříme s přáteli, Co budeme vařit dnes?,

Srnčí hřbet na žampionech

CO BUDEME VAŘIT DNES?


Potřebujeme:

1-1,2 kg hřbetu, 10 dkg slaniny,
 10 dkg anglické slaniny
1 mrkev, 1 velká cibule,
2 bobkové listy, pepř, sůl,
2 dl červeného vína,
 10 dkg žampiónů (nebo jiných hub),
 máslo, jíška.

 Příprava srnčího:

Vykostěné a odblaněné maso ze hřbetu protáhneme klínky slaniny, osolíme, opepříme a zabalíme do plátků anglické slaniny, převážeme nití. Zbylou slaninu pokrájíme na nudličky a dáme na ni zapěnit nakrájenou mrkev (mrkev můžeme vynechat) a cibuli.
Na pekáč vložíme připravený hřbet spolu s bobkovým listem. Opečeme ze všech stran. Jakmile šťáva vysmahne, podlijeme vínem a dusíme do měkka. Je-li ještě třeba, podlijeme horkou vodou.

 Měkkou zvěřinu vyjmeme, šťávu s mrkví a cibulí propasírujeme sítem, přidáme jemně pokrájené žampióny nebo jiné houby, dochutíme trošku soli a ústřicovou omáčkou a necháme chvilku podusit.

 Zahustíme jíškou a necháme přejít var.


#Srnčí hřbet, Na houbách, Myslivecká kuchařka, Vaříme s přáteli, Co budeme vařit dnes?,