Zvěřinová paštika

Zvěřinová paštika  
Paštika zvěřinová


 500 g masa ze zvěřiny – mohou být různé druhy
 200 g jater ze zvěřiny 2 rohlíky 250 ml mléka
 2 cibule 2 vejce sůl, pepř trochu muškátového květu
 špetka zázvoru možno přidat slaninu, šunku, brusinky

Maso, játra a rohlíky namočené v mléce umeleme na masovém strojku.
 Osolíme, opepřeme a přidáme vejce. Ochutíme muškátovým květem a zázvorem, poté směs rozmixujeme tyčovým mixérem.
Takto připravenou směs doporučujeme nechat uležet cca 2 hodiny, klidně i přes noc. 
Cibuli nakrájíme najemno a vmícháme do směsi.
Do paštiky je možno přidat i na kostičky nakrájenou slaninu nebo šunku.
Podle chuti dosolíme. Nakonec směs naplníme do formy na hřbet.

Postavíme ji doprostřed pekáče, okolo nalejeme vodu a ve vodní lázni pečeme 2 hodiny při 180 stupních. Cca v polovině pečení je možno paštiku polít brusinkovou zavařeninou.