Kuřecí vývar s nudlemi a játrovými knedlíčky

Kuřecí vývar s nudlemi a játrovými knedlíčky
KUŘECÍ VÝVAR

8 kuřecích křídel 
1 malý celer, oloupaný a rozpůlený
2 mrkve, očištěné
2 petržele, oloupané
1 cibule
10 kuliček černého pepře
2 kuličky nového koření
1 kostku kuřecího bujonu (nemusí být)
hrst vlasových nudlí
sůl a pepř
čerstvá petrželová nať

1. Maso opláchneme a dáme do hrnce, kam vložíme taky oloupaný rozpůlený celer, očištěné mrkve, petržel, celou – jen slupky zbavenou – cibuli a všechno koření. Zalijeme 2 litry vody, přivedu k varu a případně přidám bujon.
2. Vařím v normálním hrnci 45 minut nebo v tlakovém 25 minut. Když se maso odlupuje
od kostí, sliju vývar přes velký cedník do dalšího hrnce a zeleninu s masem nechám odkapat a vychladnout.
3. Z křídel obereme libové maso, nakrájím na kousky. Jednu mrkev a jeden kořen petržele nakrájím na malé kostičky a spolu s masem vhodím do vývaru.
4. Polévku přivedu znovu k varu, přidám vlasové nudle a pět minut vařím. Odstavím z ohně, dochutím solí, pepřem a posypu nakrájenou petrželovou natí.

Variace receptu - Kuřecí maso pochopitelně může nahradit slepičí, které se ovšem musí vařit podstatně déle. Vždycky ale musí být s kostmi, které vývaru dodají sílu a chuť.