Játrová paštika se škvarky a mandlemi.

Se škvarky a mandlemi....

DOMÁCÍ PAŠTIKA Z VEPŘOVÝCH JATER


400 g vepřová játra
50 g slaniny
50 g másla
1 kus cibule
125 ml smetany( na vaření)
4 stroužky česneku,
sůl, majoránka, drceny kmín.

V pánvi vyškvaříme slaninu, nakrájenou na kostky. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli,nechám zpěnit,vložím očištěná játra nakrájená na kousky a podusím do měkka.

Potom směs rozmixuji, osolím, okořením, přiliji smetanu, přidám změklé máslo a vše dobře promíchám. Připravenou směsí naplním formu, kterou nechám v lednici nejlépe přes noc ztuhnout a uležet....


#Bašta - fidly!, Játra, Játrová paštika, Paštika, Kuchyně, Česká kuchyně, Domácí kuchyně, Vepřové