Holandský řízek a vepřový řízek se smetanou a sýrem

Vepřový řízek se smetanou a sýrem
Holandský řízek z mletého masa


500 g mleté vepřové plece 
100 g smetany 33 % (půl kelímku) 80 g sýru typu Hermelín (menší balení) 100 g sýru Eidam, Gouda sůl pepř špetka pálivé papriky petrželka (nemusí být)
--- mouka vejce strouhanka (nejlépe ze dvou dnů starých rohlíků) tuk na smažení

Do mletého masa přidáme studenou smetanu, sůl, papriku a pepř. Ponorným mixerem vyšleháme do hladké a jemné směsi. Odložíme do lednice na dvě-tři hodiny.
Oba druhy sýru nakrájíme na drobné kostičky. Přimícháme do masa a případně dochutíme. Tvoříme ploché řízky, uprostřed trochu tenčí. Smažením se vyrovnají.

Řízky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme v rozpáleném tuku z obou stran dozlatova.

Podáváme nejlépe s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.