Pravý český kančí gulášek s rumem a červeným vínem |
Je nastříleno...staženo a naloženo...
prasátka už zase běhají sem a tam - a potřebují potravu. No nekrmte je... prásk a už leží a bude gulášek podle receptu s rumem!
Ingredience pro přípravu jídla
1 kg kančího masa (nejlépe plec)
5 lžic másla
3 velké cibule
300 g slaniny
0,5 l červeného vína
2 lžíce mouky
0,05 l rumu
vývar
sůl, pepř, kmín
-
U zvěřiny vždy záleží na úpravě masa, aby bylo pěkně měkké.
Nejdříve osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli na másle. Potom na ni přiložíme na proužky nebo na malé kousky nakrájenou slaninu a na kostky nakrájené kančí maso.
Vše podle chuti okořeníme solí, pepřem a drceným kmínem. Zalijeme rumem a vínem a dusíme, dokud maso nezměkne. Jakmile se nám voda vyvaří, podléváme vývarem z masoxu. Nakonec zahustíme jíškou a provaříme. Guláš můžeme nechat pod pokličkou dojít.
Nejvhodnější přílohou je bramborový knedlík.
Lesu a lovu zdar a dobrou chuť !