Hotový srnčí guláš s chlebem |
SRNČÍ GULÁŠ
Ingredience (pro 4 porce)Srnčí kýta 0.75 kg
Cibule středně velká 3 ks
Brambory 3.75 ks
Vepřové sádlo 75 g
Červené víno suché 1.5 dl
Rajský protlak 0.75 lžíce polévková rovná
Česnek 1.5 stroužek
Mletý kmín 1.5 lžička kávová rovná
Majoránka sušená 1.5 lžička kávová rovná
Mletá paprika sladká 0.75 lžíce polévková vrchovatá
Feferonka 0.75 ks
Sůl 0.75 lžička kávová rovná
Brambory 600 g
Vývar z kosti 1.5 l
Lečo 225 g
Postup přípravy:
Do hrnce dáme sádlo, přidáme cibuli nakrájenou na drobno a osmahneme. Přidáme kmín, papriku, maso, přidáme rajčatový protlak, feferonku, víno, sůl a dusíme asi 10 min. podlijeme vývarem, přidáme celé brambory a lečo promícháme.
Když jsou brambory měkké dolijeme vývar a když je maso měkké přidáme brambory pokrájené na kostičky, utřený česnek a dovaříme.
Nakonec přidáme majoránku a pokud je třeba dosolíme.
Dobrou chuť!
#Srnčí guláš, Srnčí kýta, Co budeme vařit dnes?, Když vaří a servírují chlapi!, Myslivecká kuchařka