Kančí medailonky se švestkovým přelivem |
Maso dobře očistíme. Slaninu nakrájíme na špalíčky a maso jimi prošpikujeme.
800 g kančí kýty 100 g špeku sůl 1 cibule 2 stroužky česneku
2 větvičky tymiánu 1 větvička rozmarýnu 5 kuliček jalovce 200 ml vína sůl
Na omáčku: 50 g másla 1 malá cibule 100 ml vína 50 g švestkových povidel mletý černý pepř kousek celé skořice 1 hvězdička badyánu 60 g sušených švestek
Převážeme ho potravinářským provázkem, osolíme a vložíme do mísy.
Obložíme ho rozebranou cibulí, plátky česneku, posypeme tymiánem, rozmarýnem a roztlučeným jalovcem a pokapeme červeným vínem. Přikryjeme ho fólií a necháme do druhého dne v chladu marinovat.
2. Maso i s kořením a nálevem vložíme do pekáče a pečeme při 180 °C asi 45 minut doměkka.
3. V kastrůlku rozpálíme máslo a přisypeme na kostičky nakrájenou cibuli. Necháme ji zesklovatět, přilijeme víno a svaříme. Podle potřeby přilijeme vodu, přivedeme k varu a vmícháme povidla.
Ochutíme pepřem, skořicí a badyánem a pomalu vaříme, až se omáčka svaří na polovinu. Pak ji přecedíme, vložíme do ní sušené švestky, dochutíme solí a ještě povaříme. Omáčku podáváme ke kančí kýtě