Jak zhubnout a nelhat si do kapsy. Bojujte aktivně proti své nadváze. Žít aktivní život a starat se o své zdraví je IN!

Dát si kafíčko je správně - podporuje vaši aktivitu
Je docela dobře možné, že jste už podobné články viděli, četli nebo v rozhlase o tom slyšeli.
Tyto rady a poznatky mají mnoho společné a nejen to, že podobně vypadají názory i doporučení.

Bojujte aktivně proti své nadváze. Žít aktivní život a starat se o své zdraví je IN.

Rozvaha člověka co potlačuje stres jídlem:
Po páté hodině odpolední nejíst a dát si kafíčko (viz obrázek)
 Důležité je nejíst 2 - 3 hodiny před spaním. Večeře by měla být lehká a spíše obsahovat bílkoviny než sacharidy. Pokud vstáváme v 8 ráno a spát chodíme v jedenáct, je nesmysl trápit organismus hlady, když to není potřeba. Klidně si můžeme dát lehkou večeři třeba v osm večer. Káva nám neuškodí ani v tuto dobu.
Bez cukru se hubne lépe
To je jen částečná pravda. Pokud jsme vždy holdovali sladkostem a přestaneme je jíst, začneme i hubnout. Otázkou zůstává, jak dlouho nám vydrží nadšení nejíst oblíbenou čokoládu, když si ji každý kolem dopřává. Tělo však cukry potřebuje k tomu, aby fungovalo, proto bychom cukr neměli vynechat úplně.
Stačí jíst zdravěji a na množství nezáleží
Klobásy šunka - samé tuky a soli!
Něco na tom je! Pokud je vyrovnaný metabolismus a pohyb, pak souhlas. Ale - většina rostlinných tuků a tmavého celozrnného pečiva má stejnou energetickou hodnotu jako živočišné a světlé pečivo. Liší v tom, že obsahují zdravější živiny. Také velmi oblíbené džusy jsou velmi kalorické, proto si je ředíme. Jíme sice zdravěji, ale energetický příjem je stejný. Takže bez pohybu stejně nezhubneme.
Cvičení hubnutí nepomáhá
Velká chyba. Pohyb samozřejmě pomáhá hubnutí. Zvyšuje výdej energie. Je však důležité vědět, co cvičit. Také bychom měli cvičit dostatečně často, intenzivně a dlouho. Pokud cvičíme pouze 10 minut denně nějaké běžné cviky ze školy, je vynaložené úsilí v podstatě zbytečné. Tuky se začnou spalovat až po půlhodině intenzivního cvičení! Navíc svaly jsou těžší než tuky! Záleží na tom, jestli chceme posílit svaly nebo shodit tuky. Všeobecně se ví, že čím více máme svalové hmoty, tím lépe a rychleji se tuky spalují. Je třeba vědět, že takové plavání hodně posilujeme svaly. Při častém pohybu ve studené vodě se ale budou tuky více ukládat. Proto je třeba plavání kombinovat s jiným sportem.
Začnu hodně cvičit a zhubnu
V tomto případě je na místě spíše opatrnost. Hubnutí bez pohybu a cvičení sice nejde, ale pokud nemáme dostatečnou kondici a koledujeme si o problémy. Nevhodné cvičení nebo přílišné zatížení některých částí těla poškozuje kloubní systém, kosterní systém a hlavně způsobuje křeče. Hlavně ale způsobuje fyzické vyčerpání. Kondici je třeba zvyšovat postupně a rovnoměrně.
Kdo hubne, musí hladovět
Pohyb a jízda na kole (když bolí klouby) Velocipedisté - setkání a soutěž
Největší chyba, která se dělá. Hlad je přítel obezity! Vždy je třeba jíst a to častěji a menší dávky. Samozřejmě se musí nad jídelníčkem přemýšlet. Někomu může vyhovovat méně časté jídlo, ale je třeba hlídat si vyváženost jídelníčku. Navíc hladovění dělá z hubnutí velké utrpení a člověk pak všechno spíše vzdá. Hlad tělo oslabuje, takže si koledujeme o velké zdravotní potíže.
Já prostě nemůžu zhubnout ať dělám co dělám
To také není pravda. Tedy pokud nevážíte 45 kilo. Většinou se ukáže, že při hubnutí děláme chybu. Sice jíme málo, ale většinou ke zdravému jídlu hodně mlsáme. Nebo sice jíme zdravě, ale energetický výdej je menší než příjem.
Nadváhu (obezitu) jsem zdědil geneticky
Spousta lidí poukazuje při své nadváze nebo obezitě, že to mají v genech a nic s tím nemůžou dělat. To je ale velký omyl. V takových případech se dědí spíše špatný životní styl, odpor ke sportu nebo pohybu a hlavně špatné stravovací návyky. Tohle všechno se však dá odstranit.
Jen u minima lidí se prokáží opravdové zdravotní problémy nebo dědičnost. Většinou pak zdravotní problémy přicházejí s nadváhou.

Poznámka: opakování je matka moudrosti, ale také užitečné...předávám proto tyto informace dál - jen bojujte aktivně proti nadváze.
Žít zdravý život je IN!



TADY SE DÁ NAJÍT JÍDLO, RECEPTY i OBRÁZKY MENU ŠTÍTKŮ

#Játra na sádle #Maggi #Srnčí hřbet #Srnčí játra Alkohol Americké (kanadské) palačinky Ananas Bábovka Bábovka jako peříčko Bábovka jogurtová s kokosem Bábovka s čokoládovým pudinkem Báč Banánový desert banánový palačinkový dort Bašta - fidly! bavorské vdolečky Bažant na slanině Bažant na víně Bažant pečený Beef Wellington Belgické vafle Bezinky Bezmasá jídla Biftek BIO Blackberry champagne margarita Boeuf Bourguignon Boršč Borůvky Bramboračka Bramboračka nakyselo Bramboračka s uzeninou Bramboráčky Bramborka Bramborová kaše Bramborové placičky Bramborové placky se sýrem Bramborové speciality Bramborový guláš Bramborový knedlík Brazilská snídaně Brokolice Brusinková omáčka brusinky a salát Coleslaw Bublanina Bůček Buchtičky s krémem Buchty Buřty na pivu bylinky Camembert Candát CANNELLONI Capensis (mořská štika) Caramelized Apple and Blue Cheese Celer recepty Cibule Cibulové kroužky Citrony Claudie recepty Cmunda Co budeme vařit dnes? Coffee Cukroví Čaj Čaj šípkový Černý bez Česká snídaně Česnek Čevabčiči Čína Čínské nudle s kuřecí směsí se zeleninou Čočka Čokoládový dortík dančí guláš Dančí kýta dechánek Divočák Domácí Domácí houstičky Domácí chleba Domácí jídlo Domácí koláče Domácí kuchyně Domácí rohlíky Domov Dort Dršťková Dunajské vlny s višněmi Dýňová polévka Easter Eintopf s fazolemi a bramborami Euglena Janae Bradley Facebook Falšování potravin Fazole Fotografie Francouzské brambory s uzeným Francouzské Confit de canard Frankfurstská hovězí Frgále gril Grilované koleno Guláš GULÁŠ Z HLÍVY Gulášová polévka Gumové ovoce Halušky Ham and Eggs Hamburger Hermelín Historie hlavička Hlíva Holandský řízek Hořčicová omáčka Hot Dog Houbová omáčka Houbové recepty Houbové speciality Houskové knedlíky Hovězí Hovězí guláš Hovězí plátky na houbách s rýží Hovězí polévka Hovězí roláda Hovězí s rýží dělané na vodě a zahuštěné kuskusem Hovězí steak Hovězí svíčková Hranolky Hrášek Hrnečkové knedlíky Hroznové víno Hruška hříbky Humor Husa Chilli Iced tea Italská placka Italská snídaně Jablečný ocet Jablka Jablkové řezy Jáhly Jahodové knedlíky Jahodový koláč Jahodový koláč s podmáslím Jahodový koláč se zakysanou smetanou Jahody Jak na to JALAPENO Játra Játra na slanině Jednoduché chutné rychlé recepty Jehněčí Jelení guláš Jelení kýta Jelení medailonky Jelení ragů Jíme zdravě Jíška Jogurt Jogurt řecký Jogurtové řízky Jsme to co jíme Kachna Kančí Kančí guláš Kančí hřbet na česneku Kančí hřbet s brusinkami kančí hřbet s šípkovou omáčkou Kančí kýta Kančí kýta s jalovcem Kančí na rajčatech a cuketě Kančí perkelt Kančí ragů KANČÍ ŘÍZKY Kančí se šípkovou Kančí steaky KANČÍ ŽEBÍRKA Kapr karamel Karamelisované-jahody-ořechy-se-zakyskou Karbanátek karlovarský knedlík Katův šleh Když vaří a servírují chlapi! kefír klobásy knedlíky Koblihy Kokosové kuličky Koláč Koláč s borůvkami a drobenkou Kompot Koprová omáčka Koření Kosmatice Kotlety Kotrč kadeřavý Krkovička Krůtí játra Krůtí nudličky Krůtí pečené stehno křenová omáčka Kuchyně Kukuřičné palačinky Kulajda Kuře s nádivkou Kuře s tandoori omáčkou Kuřecí játra Kuřecí křidýlka Kuřecí maso Kuřecí nugetky Kvalita potravin Květák Květy Kysané zelí Langoše léčivé rostliny Lečo Legrace Léto Libeček Life at Google Limonáda Linecké Listové šátečky Litina Lívance Londýn Losos Loupáčky Loupaná hovězí plec Lovecké právo Lovu zdar! Maďarský vepřový perkelt s bramborem Maggi MAKRELA Malinový dort Maliny Marcipán Margarita Marinování Marinovaný králík na zelí Máslo Maso směs Máta Mazanec Medové perníčky Medovec Meduňka Menu Meruňky Mexické jídlo Minestrone Mleté biftečky ze zvěřiny Mleté maso Mojito Moravský vrabec Moře Mořský okoun Moučník Mozzarela Mrkev Myslivecká kuchařka Myslivost Na houbách Nadívaný bažant nádivka Nadváha (vlastně obesita) Nakládaný hermelín Nákyp švestkový Nákyp z ovesných vloček Nápoje Naše kuchyně Nemoci Noky O selském hospodářství O tradici O vůni šunky z komína Oběd Obložený talíř Ocet Okurky Olivový olej Olomoucké tvarůžky Omáčka Onion Rings Orestované nudličky ořechy OVEČKA Ovesné vločky Ovoce Pagáčky Palačinky Pálení žáhy Pampeliškový med Panna cotta Papriky Paštika Pečená divoká kachna Pečená husa Pečená kotleta Pečeně Pečené brambory Pečené kuře Pečený bažant na divoko Pečený čaj Pečený králík Pečivo Pivo Pizza Plněné zapečené kaiserky (anglie Plzeň 12° Počasí Poháry Pochoutky z brambor Polévka Gaspacho Polévky Polsko pomazánka Pomerančovo smetanovo čokoládový dortík Pórková omáčka Povidla Pražský flamendr Prejt Prevence Proso Prostřeno Pstruh na másle Ptačinec žabinec Punč Pyré Quick Roebuck Quinoa Racionální strava Rady a tipy Rafaelo Rajčata Rajská a jablečná polévka Rajská na divoko s rýží Rajská omáčka Rajská polévka Ražniči Recepty Recepty a rady Recepty k vaření Recepty na míchané nápoje a koktejly Refluxní choroba jícnu Remoska Risotto Rizoto Rizoto s masem a houbami Roláda Rostbeef Roštěná Roštěnec ROZLÍTANÝ PTÁČEK S HOVĚZÍM MASEM RÝŽE BASMATI Rum Ruské vejce Růžičková kapusta Rybíz Ryby Rychlovka Rýže Řecké Ředkvičkový salát Řízek Salát Salát Coleslaw Salát z pomerančů Segedinský guláš Sekaná Sekaná a bramborová kaše Sekaná s bramborovou kaší sekanina sekanka Selská omeleta Skewered Strawberry Sladké mámení Slepice na paprice Slivovice Slunečnicový chléb Smažená zelenina Smažené houby Smažené kuře Smažený sýr Smetana Smetanové brambory s nivou Snídaně Snídaně v Portugalsku Srnčí guláš Srnčí hřbet Srnčí játra Srnčí kýta Srnčí kýta na červeném víně Srnčí plátky Srnčí tatarský biftek staročeské vepřové Steak z kuřecího masa Stolování a etiketa Sulc Supermarket Svačina Svíčková na smetaně Svijany sýr Sýr naložený s cibulí paprikou a pivem šeřík Šípková omáčka ke zvěřině Šípky Školní kuchyně Škubánky Škvarkové placky Škvarky Šnečci s tvarohem Špagety španělský ptáček Špekáčky Špenát špíz Šťávy Štědrý den Štrůdl (závin) Štrůdl s tvarohem Šunka švestkové knedlíky Švestkový koláč Švestky Tatarský biftek Telecí Tequila Těstovinový salát se zeleninou a tuňákem Těstoviny The Eggs Benny Tibetská Tilapie Tipy a návody Tlačenka Topinky Tortilly Toskánské vepřové Treska Tvá Jája Tvaroh Tvaroháčky s jahodami Tvarohové knedlíky Tvarohový dort Uzené Uzené maso Uzení naloženého masa Vafle Vajíčka Vajíčka a šunka Valentýnské speciality Vanilkové Vanilla frozen yogurt with ice cream Vánočka Vánoční Vánoční perníky Vánoční tvaroháč Vaříme pro radost Vaříme s přáteli Vdolky Večeře Vejce Velikonoce Velikonoční beránek Velikonoční kynutý věnec Velikonoční sekaná Vepřová krkovice Vepřová kýta vepřová panenka Vepřová plec Vepřové Vepřové na červeném víně Vepřové nudličky Vepřové výpečky Vepřový guláš Vepřový gulášek s chlebem Vepřový kotlet na smetaně Vepřový steak Vepřový závitek Videorecepty Vinná klobása Víno Višňové řezy Vitaminy VLK Vosí hnízda Vtipy Vyprávění lesníka Waldorfský salát Z listového těsta Zabijačka Zapečená cibule Zapečené filé Zapečený lilek s mletým masem Zapečený sýr rýže se slaninou Zavařování Závislost Zázvor Zdraví Zelené fazolky Zelenina Zelenina dušená Zelňačka Zelňáky zlatá buchta Zmrzlina Znojemská roštěná Zvěřina Zvěřinová Paštika Zvěřinové biftečky Žampionová specialita podle Kačky Žampiony Žebírka Želatinové žloutek okolo niva) v alobalu Žloutkové řezy

Oblíbené příspěvky co se tady nejvíc čte?

VYBRANÝ PŘÍSPĚVEK

Pečená makrela se šalvějí, levandulí, máslem, podlitá bílým vínem

Pečená makrela se šalvějí, levandulí, máslem, podlitá bílým vínem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...