Zvěřinová paštika |
Na chleba nejen v zimě chutná zvěřinová paštika:
500 g zvěřiny (srnčí nebo divočák)
500 g vepřového boku
50 g másla
1 větší cibule
pepř
bobkový list
500 g neškvařeného vepřového sádla
150 g sušených švestek
100 g vlašských ořechů
zavařené brusinky (nebo jeřabiny nebo červený rybíz)
2 dcl bílého vína na podlití
2 vejce
2 cl hruškovice
Zvěřinu i bok nakrájíme na větší kostky masa, cca 4 cm veliké. Osmahneme je na másle v litinovém hrnci nebo pánvi a jakmile se 'zatáhnou', po několika minutách, osolíme, přikryjeme a necháme dusit.
Maso pustí v uzavřené nádobě šťávu a my za občasného míchání počkáme, až se veškerá tekutina odpaří a kousky se začnou připékat."..