S růžičkovou kapustou jídlo chutná |
Růžičková kapusta je zelenina, která je velice prospěšná svými příznivými účinky na naše zdraví. V růžičkové kapustě nalezneme například pro zdraví velmi zásadní fytonutrienty. Ty jsou zásadní v boji s rakovinou a spouští detoxikační enzymy. Růžičková kapusta obsahuje také kyselinu listovou, vitamín C a vlákninu. Je tedy prospěšná při prevenci před očními nemocemi, ztrátou paměti a nemocemi srdce.
Ingredience:
2 ks cibule
4 stroužky česnek
400 g hovězí svíčková
200 g vařená růžičková kapusta
150 g anglická slanina
podle chuti mletý černý pepř
sůl podle potřeby
hovězí vývar
kukuřičný škrob
olej
Na nudličky nakrájené okořeněné maso vložíme do rozehřátého oleje.
Až maso začne získávat zlatavou barvu, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Nakonec přimícháme oloupaný a na plátky krájený česnek. Společně osmahneme.
Jakmile začne cibule sklovatět, přidáme vařenou růžičkovou kapustu. Lehce zaprášíme škrobem a podlijeme trochou vývaru. Necháme krátce přejít varem, dochutíme a hovězí nudličky můžeme podávat.
-
Dobrou chuť!