Doprava na Corse (Korsika) |
FORTUNEWEBSITE: Dobré jídlo a fotografie z Korsiky:
"Olivový olej se začíná přepalovat teprve při teplotě 210 stupňů Celsia. Až do této teploty si zachovává důležité a zdraví prospěšné látky. Pro tepelnou úpravu pokrmů je tak prý dokonce vhodnější než tuky jako máslo, slunečnicový olej nebo sádlo. Všestranně použitelný je i extra panenský olivový olej, který se hodí pro studenou i teplou kuchyni.
Olivový olej
Složení mastných kyselin je podobné jako v mateřském mléce. Napomáhá zdravému růstu kostí u dětí, významně podporuje imunitu, mírní bolesti a záněty, rozpouští v organismu hleny, působí proti únavě a zácpě, proti poruchám trávení, onemocnění jater a kloubů.
Obsahuje vitamín E a minerály jako vápník, draslík, železo, fosfor. A také - má úžasnou vůni a barvu.
Starověký básník Ovidius napsal, že olivový olej má nadpozemské vlastnosti a stejně jako med, je prý pokrmem bohů. Nic nám však nebrání v tom, abychom si ho dopřáli i my - obyčejní smrtelníci.
Zlatý, stříbrný, bronzový a bramborový..."
O Korsice, olivovém oleji a originální fotografie najdete v textu tady.!