Varianty přípravy vepřové panenky na liškové omáčce |
Panenka na grilu, podávaná na omáčce z lišek
suroviny pro 2 osoby:
400g vepřové panenky
1ks cibule
80g lišek (nebo podle sezóny a chuti) ***
0,5 dcl bílého vína
2 dcl smetany 33%
směs bylinek (např. tymián a rozmarýn)
sůl, olej a jíška dle potřeby
Panenku osolíme a zprudka opečeme na oleji na grilu ze všech stran, trochu podlijeme vodou a necháme dopéct v troubě.
Mezi tím si připravíme omáčku z lišek. Na oleji necháme lehce osmahnout na jemno nakrájenou cibuli, ke které přidáme lišky, podlijeme vínem a necháme chvilku podusit. Potom přilijeme smetanu, přidáme na jemno nasekané bylinky a dle potřeby osolíme a přidáme jíšku.
Jako přílohu doporučujeme opečené brambory, které si připravíme tak, že 8 ks středně velkých brambor si ve slupce předem uvaříme, poté je překrojíme na půlky a na grilu opečeme z obou stran, trochu osolíme a okořeníme, dle vlastní chuti.
*** Aromatické houbičky podle sezóny nebo houbičky v octě...však si poradíte.
Dobrou chuť!