Zapečený sýr a rýže se slaninou |
Tato jednoduchá zapečený sýr rýže jsem dnes předkládáme, je poměrně bohatá. Před pečením rýži, s trochou másla, slaniny, česneku a zelené cibulky, jako obvykle , můžete přidat nebo upravit použité ingredience podle svých preferencí. Kromě obvyklých - sójovou omáčku, také smažená rýže s trochou omáčky Worcester zvýší kouřovou chuť slaniny a trochu kyselost.
Worcester omáčka je velmi málo využívané koření v kuchyni a já jsem rád, jak se zvyšuje více příjemně komplexní chutí se jinak jednoduché jídlo. Poté, co rýže smažené, prostě lžíce rýže upéci bezpečné jídlo, posypeme sýrem některé a jen pečeme, dokud sýr roztaví do zlatova. Doufám, že si dám to vyzkoušet, a pokud máte možnost, vřele doporučuji, abyste vstoupili do jednoho z těchto kaváren ochutnat tento unikátní cestu co Hong Kong nabízí.
Složení:
1 šálek den odležené rýže (dát do mikrovlnné trouby asi na 30 sekund s trochou vody, aby to bylo snazší)
1 lžíce másla
2 stonky zelené cibulky, nakrájené
4 stroužky česneku, mleté nahrubo
1 / 2 šálku slaninou, na plátky
1 / 2 šálku strouhaného sýra mozzarella nebo jiný sýr podle vlastního výběru
Koření:
Trochu světlé sójové omáčky, nebo podle chuti
1 lžička worcester omáčky
Špetka pepře (nepovinné)
Dobrou chuť!