Z kuchyně Zdeňka Pohlreicha |
Jak připravit kančí hřbet na česneku
Ingredience:
50 až 70 dkg masa, 13 stroužků česneku, cca10 dkg špeku, pepř, sůl, 2 větší rajčata, 3 dl vody, 1 až 2 lžičky koření zvěřina, 4 lžíce sladké smetany, 50 ml vody a 1 lžíce hladké mouky na zahuštění
Postup:
Maso prošpikujeme polovinou špeku a to samé uděláme se šesti stroužky česneku nakrájeného na plátky. Maso osolíme a opepříme z obou stran. Na pánvičce si trochu rozškvaříme na kostičky nakrájený špek a maso na něm z obou stran zprudka opečeme.
Potom maso položíme do pekáčku na rozkrájená rajčata, přidáme koření divočina, vymáčkneme česnek, podlijeme vodou, přikryjeme a dáme do trouby dusit. Během dušení otáčíme a podle potřeby podléváme vodou. Maso je třeba dělat dlouho, klidně i dvě hodiny. Měkké maso vyndáme na talíř, ostatní rozmixujeme, přidáme smetanu, trochu zahustíme a ještě povaříme. Mouky tam dejte podle toho, kolik máte omáčky.
Jsou to čtyři porce a tak jestli máte rádi hodně omáčky, klidně už na začátku přidejte jedno nebo dvě rajčata.
Dobrou chuť!