Zvěřinové biftečky |
Mleté biftečky ze zvěřiny
¾ kg odblaněné zvěřiny,1 velká cibule, 3 stroužky česneku, mletý pepř, sůl, špetka tlučeného jalovce, olej.
Maso umeleme s cibulí, česnekem, okořeníme pepřem, jalovcem, osolíme a prohněteme. Utvoříme biftečky, potřeme olejem a necháme je alespoň hodinu odležet.
Biftečky opečeme zprudka na oleji a pak vložíme do pekáčku s nakrájenou zeleninou, cibulí a divokým kořením (bobkový list, nové koření, celý pepř, tymián). Trochu zeleninu osolte, podlijte a velmi zvolna pečte.
Nakonec přidejte brusinkový kompot, po lžičce ke každému biftečku, dále máslo a vše dopečete odkryté při vyšší teplotě. K hotovému masu se zeleninou přidejte kysanou smetanu, trochu brusinkového kompotu a přílohu podle vaší chuti. Třeba bramborové krokety se sýrem jako na obrázku.
Zdroj: vseovareni.cz