Daňčí guláš se švestkami v perníkové omáčce
Ingredience:
100g sušené švestky
100g jablečná šťáva
špetka skořice
100g oleje
1000 g dančího masa
sůl, pepř
100g mrkve, 100g celeru, 150g cibule
50g přepasírovaných vařených rajčat
bobkový list, jalovec
0,5 l červeného vína
100g perníku
100g jablečná šťáva
špetka skořice
100g oleje
1000 g dančího masa
sůl, pepř
100g mrkve, 100g celeru, 150g cibule
50g přepasírovaných vařených rajčat
bobkový list, jalovec
0,5 l červeného vína
100g perníku
Postup:
Sušené švestky namočíme do jablečné šťávy a přidáme skořici.
Maso opečeme na oleji, osolíme, opepříme, zeleninu nakrájíme na kostičky
a přidáme k masu, opečeme.
Přidáme vařená rajčata, bobkový list a jalovec.
Přilijeme červené víno, vodu a vaříme asi hodinu a půl.
Maso a zeleninu vyjmeme, zeleninu propasírujeme do šťávy.
Perník nastrouháme, vmícháme do šťávy a necháme rozpustit.
Maso vrátíme do omáčky, přidáme švestky a prohřejeme.
Maso opečeme na oleji, osolíme, opepříme, zeleninu nakrájíme na kostičky
a přidáme k masu, opečeme.
Přidáme vařená rajčata, bobkový list a jalovec.
Přilijeme červené víno, vodu a vaříme asi hodinu a půl.
Maso a zeleninu vyjmeme, zeleninu propasírujeme do šťávy.
Perník nastrouháme, vmícháme do šťávy a necháme rozpustit.
Maso vrátíme do omáčky, přidáme švestky a prohřejeme.
Příloha: čerstvý domácí chléb
Dobrou chuť!