Toskánské vepřové, bramborová kaše a blanšírovaná růžičková kapusta podle Zdeňka |
TOSKÁNSKÉ VEPŘOVÉ
Suroviny:
800 g vepřové kýty nebo plece vcelku, olivový olej sůl pepř
2 lžíce kmínu 2 lžíce rozmarýnu
1 lžíce oregana 1 lžička drcené sušené chilli papričky
Na česnekovou kaši: 2 palice česneku olivový olej sůl 1 000 g brambor na kousky 100 g másla 150 g zakysané smetany
Postup přípravy receptu Troubu předehřejte na 190°C. Každou palici česneku dejte na jeden kus alobalu, zastříkněte olejem (asi 2 lžíce na každou), osolte a opepřete, zabalte a dejte na 50 minut péct. Pak vyjměte a teplotu v troubě snižte na 140°C. Kmín promíchejte s drcenou papričkou, nasekaným oreganem a rozmarýnem. Kýtu ze všech stran osolte a opepřete a nechte ji na rozpálené pánvi lehce potřené olejem ze všech stran zhnědnout a zatáhnout.
Pak do masa vetřete 2 lžíce oleje a obalte ho ve směsi koření a bylinek. Dejte do pekáče a 4 hodiny pečte doměkka. Ke konci pečení udělejte kaši. Brambory uvařte doměkka, slijte, rozmačkejte a spolu s máslem a smetanou našlehejte dohladka. Podle chutí osolte a nakonec do kaše vmíchejte vymačkaný pečený česnek. Podávejte k nakrájenému masu.
#Toskánské vepřové, Vepřové, Domácí kuchyně, Naše kuchyně, Domácí jídlo, Jak na to, Jsme to co jíme, Jíme zdravě, Bašta - fidly!, Česnek,
Zdroj: Zdeněk, sociální sítě