Kančí perkelt (s dýňovou kaší) nebo s bramborem. |
Ingredience:
800 gramů masa z divočáka bez kosti, 3 cibule, 1 lžíce sladké papriky, 1 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce paprikové pasty (piros arany), 4 stroužky česneku,
200 ml červeného suchého vína, sůl, mletý pepř
Příprava:
V hrnci uložíme vrstvami na kostky nakrájené maso a na plátky nakrájenou cibuli - vrstvy prosypeme paprikou. Dusíme perkelt pod pokličkou na velmi malém plameni přibližně hodinu, občas hrncem jemně zatřepeme.
Pak odklopíme pokličku, přidáme víno, rajský protlak, paprikovou pastu, čerstvě umletý pepř a sůl, promícháme a dusíme bez pokličky půl druhé hodiny - podle potřeby případně dolijeme ještě během dušení trošku vody.
Příloha: podle vlastního výběru (nejlépe s bramborem)
#Kančí perkelt, Maďarský vepřový perkelt s bramborem, Myslivecká kuchařka, Jak na to, Když vaří a servírují chlapi!,
Příloha: podle vlastního výběru (nejlépe s bramborem)
#Kančí perkelt, Maďarský vepřový perkelt s bramborem, Myslivecká kuchařka, Jak na to, Když vaří a servírují chlapi!,