Bažant na špeku a zelenině |
1 bažant, sůl, lžička cukru, tuk,
10 dkg uzené slaniny, 1 větší cibule,
10 dkg kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 1 bobkový list,
5 kuliček pepře,
1 hřebíček, citrónová kůra a šťáva,
1 dl červeného vína, hladká mouka.
Postup přípravy:
Bažanta zvenku i zevnitř osolíme.
Cukr osmahneme na tuku, přidáme na malé kostky nakrájenou slaninu, nastrouhanou cibuli, očištěnou a nastrouhanou zeleninu a vše spolu osmahneme.
K opražené zelenině přidáme osoleného bažanta, bobkový list, pepř, hřebíček, kousek citrónové kůry a dusíme doměkka. Pak bažanta vyndáme a nakrájíme na porce.
Šťávu zaprášíme moukou, trochu osmahneme, přilijeme červené víno a necháme přejít varem a prolisujeme. Hotovou šťávu dochutíme citrónovou šťávu a přelijeme na naporcovaného bažanta.
#Bažant na slanině, Jak na to, Jíme zdravě, Zvěřina, Lovu zdar!, Zelenina, Koření, Recepty, Myslivecká kuchařka,