Dančí kýta prošpikovaná domácím špekem na kořenové zelenině a divokém koření |
1 očištěná a odblaněná daňčí kýta, 10 lžic octa, nejlépe estragonového,
lahvička kečupu, worcesterská omáčka, plnotučná hořčice, sladká mletá paprika, 2-3 lžíce medu, kousek anglické slaniny,
podle potřeby hladká mouka, olej na pečení,
vývar z kostí, pepř, sůl
Z octa, kečupu a worcesterské omáčky, hořčice, sladké papriky a medu připravíme pastu, kterou potřeme osolené a opepřené daňčí.
Z octa, kečupu a worcesterské omáčky, hořčice, sladké papriky a medu připravíme pastu, kterou potřeme osolené a opepřené daňčí.
To pak zabalíme do plátků anglické slaniny a za stálého podlévání pod pokličkou v troubě pečeme a průběžně potíráme pastou, která zbyla.
Měkkou kýtu vyjmeme, šťávu zaprášíme podle potřeby hladkou moukou a za stálého míchání rozředíme vývarem. Kýtu nakrájíme na potřebné porce a omáčku na ně přecedíme.
Podáváme nejlépe s hráškovou rýží.
#Dančí kýta, Zvěřina, Myslivecká kuchařka, Recepty, Naše kuchyně, Vyprávění lesníka,